Säger tack

av Daryl Conner
20 maj 2014

Johnny Ray Gearhart hade några tuffa tider under de första åren. ”Min far satte mig på gatan när jag var 12 år … Jag var missbrukare. Sedan började jag delta i ett 12 -stegsprogram. Jag går fortfarande till denna dag. Någon satte mig i sitt hus, satte några regler på mig, lärde mig ett nytt sätt att leva. Han fick mig att leta efter ett jobb och han ville att jag skulle ta ett HIV -test. Två veckor senare kom det tillbaka positivt. Mitt T -cellantal var så högt att de sa till mig att jag var “för långt borta” för att behandla. Jag blev så sjuk. Jag skulle stå upp på möten och säga: ‘Jag dör.’ Någon på ett möte fick mig in med ett program som testade ett nytt läkemedel för HIV. Mina räkningar gick upp, jag blev bättre och de gav mig ett år att leva. Det var för 20 år sedan!

”Under denna tid var jag så sjuk att jag tillbringade mycket tid bara i sängen. Jag hade en liten kärleksfågel för att hålla mig sällskap. Någon fick mig en andra att vara dess kompis. Det visar sig att jag hade två flickor. Jag lägger en annons i tidningen för att sälja en, och jag fick mycket intresse. Så jag hade en idé. Jag sålde lite och köpte lite mer och sålde mer. Jag började plocka upp begagnade fågelburar och sälja fåglar. Jag skulle inte göra det där jag var, och polisen sa till mig att jag var tvungen att sluta. Jag började ta mina fåglar till ett lokalt byte möte. Inom två år hade jag 12 platser på det mötet!

”Sedan öppnade jag en plats i North Hollywood, kallad Bird House. Det gick bra, och jag flyttade till ett större utrymme. Lokalbefolkningen ville veta om jag sålde hundartiklar. Butiken bredvid mig gick ut, så jag tog över det utrymmet och ändrade min verksamhet till Bird House Dog House. Vi sålde hundmat och förnödenheter. Jag ville erbjuda skötsel, men jag visste inte hur jag skulle groom. Så jag gick i skolan och lärde mig hur. Nu äger jag två butiker, en i Studio City, som drivs av min partner, Tim Kahler. ”

Dessa butiker behöver anställda, och Johnny Ray och Tim öppnar sina dörrar för människor som kommer ut från drog- och alkoholrehabiliteringsprogram. ”Vi ger dem ett jobb. Vi sätter oss ner och utvecklar en plan. Varje person har olika omständigheter. De måste gå till möten. De måste ha läkemedelsprover. ” I 20 år har människor som försöker förändra sina liv erbjudits en chans. ”Jag kan vanligtvis se i någons attityd. Vissa gör det. Vissa inte. Vissa gör ett tag sedan återfall. Det är inte ovanligt. Jag har en ganska bra tjurensor. Jag ber att de gör vad som krävs av dem. Jag säger till dem: “Om du inte vill arbeta här är det så enkelt.” Jag försöker ställa in dem för framgång. Om de inte är villiga säger det att de inte är redo. Jag vet att jag inte kan rädda alla, jag kan bara hjälpa de som låter mig. ” Han har gett hundratals människor en chans att lära sig de färdigheter han delar. Föreställ dig det … hundratals människor.

Han försöker dock inte bara rädda människor. Under alla dessa år har Johnny Ray också räddat sin rättvisa andel av djur. ”Jag har alltid gjort räddning, ur fickan. Alla slags djur alls, inte bara hundar. Slutligen startade jag en 501C som heter Dog House Rescue. ” (Det finns planer i verken att ta detta till en helt ny nivå, men den historien måste vänta på en annan artikel!)

Det gemensamma temat i Johnny Rays liv verkar vara “att tjäna.” “Vi är mycket samhällsorienterade. Vi gillar att hjälpa andra människor. Jag tror att jag får behålla det jag har genom att hjälpa andra. Naturligtvis måste jag tjäna pengar för att leva, men mitt mål är också att ge tillbaka. här är ett exempel. Det är den här killen som har varit in och ut från ett vårdhem. Han har njursvikt och hjärtsvikt. Han hade ett rörigt hus, fullt av djur. Vi fick det rent, fick operation för en av hans hundar som hade ätit en fågelleksak och haft en blockering. Vi ammade det tillbaka till hälsan. Det var ett vandrande skelett före operationen. Vi har frivilliga att göra detta, vi kallar dem “Team Clean.” När den killen är tillräckligt bra kommer han hem och saker tas om hand. Hans djur har tagits hand om. ” Vid någon tidpunkt kommer den människan inte att kunna komma hem, men Johnny Ray och Team Clean kommer utan tvekan att hjälpa dessa djur att hitta hem.

När Johnny Rays berättelse hälldes ut, var jag tvungen att fråga honom. Vad får honom att göra allt han gör? Han pausade och sa: ”Det är en riktigt bra fråga. Jag tror ärligt att det håller mig vid liv. här är ett exempel. Jag har känt mig sjuk, kroniska öroninfektioner, halsproblem och sinusproblem. Jag gick till flera olika läkare. Det visar sig att jag har blodcancer. Men här är jag efter 20 års tjänst för andra. Jag behandlas. Jag anser att jag gör rätt saker, men Gud är ansvarig. Saker kommer att samlas som de ska vara. ”

Hans senaste uppdrag är att hjälpa gatuhundarna i Tijuana, Mexiko. Målet är att samla 150 gatuhundar, spay/kastrera dem, groom dem, behandla dem för parasiter och ha de sjukaste placerade i fosterhem för mer avancerad behandling. ”Jag har attackerats av vissa människor på Facebook. De frågade varför jag ville hjälpa hundar där och inte hundarna här i USA? Jag var tvungen att försöka förklara, hundarna vet inte vilket land de bor i. De behöver bara hjälp. Det finns tusentals sjuka, svältande hundar där. ”En kvinna från New York hörde om ansträngningarna att hjälpa de mexikanska hundarna och kontaktade Johnny Ray. ”Hon semester i Mexiko, och hon vet hur situationen är där. Hon matar gatuhundarna när hon åker dit och känner förtvivlan över dem. Hon bidrog mycket generöst till hjälp. Så vi kallade projektet Love Mary Lea. Men här är de goda nyheterna. När jag fick hennes bidrag hade jag den här udda känslan. Jag kände mig fattig. Jag förstod inte det när jag just hade fått denna fantastiska gåva. Så jag satt ett tag, i mörkret. I två timmar satt jag bara där, ensam med mina tankar. Då insåg jag att jag har gjort så mycket tidigare, med så lite. Och jag hade fått mycket så att jag kunde göra mer. Och jag insåg, ibland måste du bara säga tack. Så jag gjorde det. Jag sa “Tack, Gud.” Och från fågelrummet, i mörkret, hörde jag min manliga cockatoo säga: “Jag älskar dig, Johnny.”

För att bidra till Tijuana -projektet, kolla in Operation Love Mary Lea på Facebook, eller kolla in Johnny Ray Gearharts Facebook -sida.

Total

24

Andel

24

0

0

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Remy vandringRemy vandring

vandring med valpen. Det är en process att försöka få honom utmattad (händer inte). Och sedan utöva lite mer för att bevara en specifikation av “mindre hyper.” För dem som