Bokrecension: Curiosity Covered the Cat av Sofie Kelly

Curiosity Thrilled The Cat är den första i den helt nya Magical Cats Mysteries -serien. Även om jag inte redan älskade Cat-tema mysterier, skulle omslaget ha dragit in mig för säker: katter och böcker, mina två favorit saker!

Från förläggaren:

När bibliotekarie Kathleen Paulson flyttade till Mayville Heights, Minnesota, hade hon ingen aning om att två strider skulle nuzzla sig in i hennes liv. Owen är en tabby med ett catnip -beroende och Hercules är en stärkt smokingkatt som delar Kathleens förkärlek för Barry Manilow. Men utöver alla päls och purrs finns det något mycket mer för dessa kattdjur.

När mordet avbryter Mayvilles Wild Rose Music Festival, befinner sig Kathleen den främsta misstänkta. Mycket mer sensationellt är hennes insikt att Owen och Hercules är magiska och hon räknar med deras färdigheter för att fixa ett purr-fect mord.

Jag älskade allt om den här boken. Karaktären av Kathleen, en uttömd amatörsleuth vars partner i Boston åkte på semester och återvände hem gift, vilket fick henne att steg till Minnesota, är mycket gynnsam. Den lilla staden Minnesota som hon flyttar till är hem till en roll av tillfredsställande sekundära karaktärer som sträcker sig från intressanta till något bisarra. Men det är katterna som stjäl showen i detta mysterium. Owen är beroende av sin Fred The Funky Chicken Catnip Toys, och Hercules är ett fan av Barry Manilows musik, som absolut är en av de mycket mer speciella karaktärsdragen jag har sett i en katt!

Jag gillar om katter inte pratar i katt-tema mysterier, och dessa två inte gör det, men de hjälper till att fixa mysteriet, och ibland överskuggar de mänskliga karaktärerna. Jag hade inga problem med det! Men det som verkligen älskade mig till Owen och Hercules är det faktum att de verkar ha magiska krafter: de kan dyka upp och försvinna när som helst. Okej, hittills, ingenting som din genomsnittliga husdjurskatt inte kan göra, eller hur? Men Owen och Hercules verkar kunna gå genom väggar och andra fasta ytor.

Mordmysteriet blir löst, med mycket hjälp från katterna, men de magiska egenskaperna hos de två katterna lämnas upp i luften. Vissa läsare kan bli besvärade av detta, men jag gillade det faktiskt – det får mig att se fram emot nästa bok i serien ännu mer.

Curiosity Covered the Cat är en nyckfull, rolig, magisk läsning för katt- och mysteriumälskare.

Sofie Kelly är pseudonymen för unga vuxna författare och blandad media konstnär, Darlene Ryan. Sofie/Darlene bor på östkusten med sin man och dotter. På fritiden utövar hon wu -stil tai chi och gillar att pröva runt sparsamhetsbutiker. Och hon medger att ha en liten kross på Matt Lauer. Du kan lära dig mycket mer om henne på hennes webbplats.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Bokrecension: Fil M för mord av Miranda James

Review: Crazy Critter Lady av Kelly Meister

Granskning: Ingen bättre medicin av Kelly Meister-yetter

«En kattbön
Urinblockering: Ett allvarligt problem hos katter »

4 kommentarer till bokrecension: Curiosity Covered the Cat av Sofie Kelly

Zee och Zoey säger:

2 juli 2011 kl 15:48

Låter som en vinnare! Finns det ett åldersintervall som du rekommenderar för den här boken? Jag tänker att det kan göra en fantastisk gåva till någon jag känner som är 13. Vad tycker du?

Svar

Ingrid säger:

2 juli 2011 kl 16:08

Jag är verkligen dålig på att mäta om en bok är korrekt för barnen. 13 och uppåt är förmodligen bra för den här, särskilt om det är för ett barn som tycker om att läsa mysterier (och naturligtvis älskar katter!).

Svar

Julia Williams säger:

1 juli 2011 kl 14:03

Det låter bra, och jag gillar spelet på titeln. Det stör mig inte om kattkaraktärer pratar.

Svar

Ingrid säger:

1 juli 2011 kl 19:02

Är det inte en bra titel? Mellan titeln och omslaget, hur kan du inte lockas till den här boken!

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer med hjälp av e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Njursjukdom hos katterNjursjukdom hos katter

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore6 De många vanliga orsakerna till för tidig sjukdom och i vissa fall är döden hos katter cancer och njursvikt.