Min kattdjur kommer inte att utnyttja kullkorget – vad man ska göra?

Obs! Den här publiceringen är en del av en serie i veckan på denMuttT.com som heter “Svara katterna”.

Min kattdjurscout hade några, ska vi säga, allvarliga kullfackproblem förra sommaren.

Scout bestämde att han skulle poopa överallt men kullrutan. Detta gick vidare för snarare några månader, liksom det blev mer liksom mer frustrerande. En “olycka” är en sak, men avsiktligt utnyttjar varje hörn av hemmet som ett badrum är en annan.

Jag var en stor tid att städa upp efter min katt, liksom det verkade inte vara ett slut på det. Jag vägde definitivt mina val och tänkte på sanningen om exakt hur mycket jag verkligen kunde tolerera. En kattdjur som inte utnyttjar en kullkorg utlöser en hel del bostadsfastigheter. Jag kan förstå varför en kattägare i slutändan skulle välja katternas behov att “besöka gården”.

Men seriöst kommer det alltid att vara oansvariga människor som bara inte värderar sina katter. Det kommer alltid att finnas människor som överger katter över något dumt som “jag förstod inte att hon skulle kasta så mycket.”

Och då finns det husdjursägare med legitima skäl att återhämta sina husdjur.

Kanske är kattdjuret rädd för det nya spädbarnen och bett. Kanske förlorade personen en uppgift eller en make och kan inte betala för att betala för grundläggande kattleveranser. Personen kan till och med utnyttja “allergier” som en anledning när han verkligen inte vill erkänna sin monetära omständighet till en total fullständig främling på ett skydd.

Begriplig.

Eller kanske har personen haft tillräckligt för kattdjuret utanför skräpboxen. Jag menar, verkligen, vem kan klara sig med det?

Nedan är några enkla tips för kattägare som har beteendefrågor med sina katter. De flesta vill behålla sina katter men vissa är inte säkra på vad de ska göra om specifika problem. Vissa kattägare förstår verkligen inte varför ett kattsprayer eller varför en kattdjur repor.

Jag hoppas att det här publicerar kommer att hjälpa några katter hålla sina hem.

Om vi ​​kan öka antalet katter som kommer att stanna i sina hem, kan vi minska antalet katter som går in i pund, skydd och räddningar. Det är bara en av bitarna för att spara fler katter. Med hundar pratar vi alltid om att utbilda ägare på träning, motion och grundläggande beteende. Med katter borde det inte vara någon typ av olika.

Här är några typiska kattdjursfrågor samt några steg för att fixa problemen.

Vanliga kattdjursbeteendeproblem

1. Min kattdjur slutade använda kullboxen. Vad gör jag?

Om din kattdjur plötsligt slutat utnyttja kullboxen, föreslår jag att man som ändras innan frågan startade.

Har du flyttat lådan till ett annat rum? Har du ett nytt husdjur? Har du haft hushållsbesök? Ändrade typen av kull? Ändrade kattens mat?

Katter kan vara extremt känsliga för förändring, så ibland kan lösningen vara så enkel som att byta tillbaka till kullen du utnyttjade eller flytta kullrutan tillbaka till var den var.

“Du kan behöva göra ändringar som din kattdjur gynnar över vad du föredrar själv”, säger Michelle Smith, ägare av Natural Pet Center i Fargo. “Trots allt är din kattdjur den som använder badrummet såväl som inte du.”

När Scout slutade med att använda kullboxen tänkte jag på alla typer av möjligheter. Jag började scooping lådan två gånger om dagen och ändra kullen mer vanligt i situation som han trodde att det inte var tillräckligt ren.

Jag bytte honom tillbaka till en billigare mat som han tidigare hade ätit i situation var hans nya mat en del av problemet. Jag organiserade också på att köpa en annan typ av kull samt inrätta två lådor sida vid sida så han hade fler alternativ.

Innan något annat bör du först utesluta några medicinska problem som urin- eller blåsans problem, sade Smith. När det är uteslutet, bör kattägaren tro på själva lådan.

“De flesta katter föredrar att ha en extra stor, avslöjad kullkorg,” sa hon. “De föredrar också unscented kull såväl som en låda som städas regelbundet.”

Efter att ha lämnat ett antal kullkasta val för Scout, lösningen [visade sig vara] den enkla – Scout föredrar en öppen kullbox utan ett lock över det.

Oavsett anledning, “Herr Prinsessan “ville inte längre använda en låda med ett lock, även om han hade utnyttjat en i flera år. Jag förstår inte om ett fler husdjur fångade honom där på en gång eller om locket glidde och skrynkade honom eller om det luktade fattiga till honom. vem vet. Men efter att ha bytte till en stor, öppen kullkorg har Scout gått fem månader utan någon typ av “incidenter”.

Om du ändrar typen av lådan inte fungerar, berättar Smith att kattägare ska se till att kullboxen är i ett praktiskt område för katten. Du kanske gillarwise Krav på att lägga till ytterligare en låda om du har ett stort hus eller lägg till en annan låda om du har flera katter. Ibland föredrar varje kattdjur sin egen låda, liksom ibland kommer en kattdjur att skydda lådan från en katt.

När Scout hade “badrumsproblem” såg jag också till att blockera sin vinst till specifika rum. Jag höll alla sovrumsdörrar stängda, liksom när jag inte var hus, satte jag Scout i vårt tvättutrymme där hans låda ligger. Som ensam sänks på de flesta av sina “olyckor”. Feline-ägare är extremt underskatta kraften av förebyggande. Människor kasserar hundar hela tiden för att hålla dem ur problem. Jag gör exakt samma med mina katter när det behövs.

2. Varför är min kattdjur på saker (sprutning)?

Många människor förstår inte skillnaden mellan “olyckor” och avsiktlig märkning (sprutning). Ett kattsprutor genom avsiktligt lämnar en liten mängd urin på en yta som väggarna eller möblerna för att markera sitt (eller hennes) territorium. Det här är inte ett kullkorgsfråga. Feline urinerar inte eftersom han måste gå på toaletten. Han interagerar till andra djur “Hej, jag äger den här platsen!” Kvinnliga katter är också kapabla att markera.

Den mest uppenbara lösningen här är att få kattdjuret spayed eller neutered. Detta kommer sannolikt att ta hand om frågan helt. Oförlitliga katter är mycket mer benägna att markera än modifierade katter av uppenbara skäl.

För rengöring av lukt verkar en lösning på 50 procent vinäger samt 50 procent vatten arbeta precis utöver någon typ av luktavlägsnandeprodukt som erbjuds i butiker. De flesta produkter kommer att försöka täcka upp lukten utan att verkligen eliminera det, så om du köper en luktavlägsnande, leta efter en naturlig produkt som innehåller enzymer.

3. Exakt hur stoppar jag en kattdjur från att skrapa möblerna?

Declaying är ett alternativ, men innan du hoppar till deklaration, tänk på några realistiska träningsalternativ:

Lämpliga repor

Smith föreslår att ha minst ett repor i ditt hus per katt.

“Du är också krav på att komma ihåg exakt hur din katt föredrar att skrapa – vertikal, horisontell eller i en vinkel,” sa hon. “Mina katter perfer att skrapa upp, så vi har huvudsakligen inlägg.”

Hon föreslår att kattägare försöker en rad kattdjursrapporter tills de upptäcker den typ deras katter njuter av.

“Om kostnaden är ett problem, inspektera i repor gjorda av kartong,” sa hon. “Dessa ökar i popularitet såväl som erbjuds nu i en rad olika storlekar samt former. Dessa är också utmärkta om du har en Catnip-älskare. Du kan snabbt ansöka Catnip som kommer att höst i kartongen. ”

För Beamer samt Scout har vi några kortare inlägg som är cirka 18 tums höga, liksom en större publicering om 3 meter högt att de kan stå på bakbenen och skrapa.

Lär kattdjuret som specifika möbler är avgränsade

Du är mest sannolikt chuckling just nu, men jag är allvarlig. När vi köpte en ny soffa i november bestämde vi oss för att det skulle vara begränsat för våra katter. Vi använder en fast röstkorrigering – “Nej!” När vi ser dem tro på att hoppa på soffan. Vi höll också en sprutflaska i början.

Vi lyckades med mentor våra katter att inte röra soffan i vår närvaro, men de glider upp där när vi inte är hemma. Så när vi inte kan övervaka, går båda katterna i vårt tvättutrymme med dörren.

När du är mentor en hund som inte sitter på möblerna utan tillstånd är det viktigt att blockera hundens vinst till möblerna när du inte kan övervaka. Det är inte annorlunda med katter. Fler kattägare bör allvarligt tro på denna typ av förebyggande. Det fungerar bra för oss.

Soft Paws Nail Caps för katter

Mjuka tassar är noll kepsar du limmer över kattens klor. Jag har utnyttjat dem på mina katter i fyra månader nu, såväl som generellt jag har varit ganska glad. Men igår kväll utnyttjade jag ett färskt paket för både mina katter, liksom jag fick lim runt mina fingrar. Jag förstår inte om produkten har ändrats eller om jag fick ett defekt pack, men det var väldigt nedslående. Limrören såväl som applikatortips fungerade inte bra tillsammans såväl som lim hålls läcker ut på mina fingrar. extremt frustrerande.

Hur som helst, när du hanterar för att få de mjuka tassarna på rätt sätt (och det är den svåra delen!), Fungerar produkten bra för att förhindra skador på bostadsfastigheter. Det finns lite av en upptäckande kurva. Det tar hoomanerna några försök att få ett bra appliceringssystem nere. Det tar också katterna länge för att acceptera kepsarna. De är höst utanför här såväl som det, men generellt är det en produkt som gör skillnad för oss. Du kan kolla in min fullständiga mjuka tassar utvärderingar för mer info.

DeklarationFinally, my stance on feline declawing is that it should be a last resort after attempting to teach the feline appropriate scratching options. easier stated than done, though, as well as if your choices are re-homing the feline or to getting the feline declawed, I support the concept of declawing. Do your research study so you understand precisely what the dangers are as well as what is involved. then let go of any type of guilt as well as hug your feline since he’s lucky to have a home.

4. Why does my feline throw up on the furniture as well as rugs?

Hairballs

I didn’t truly understand what a hairball was up until I had a cat. Hairballs happen since cats are constantly grooming themselves, as well as during this process they end up swallowing great deals of fur. As the owner of two cats, I am blessed with feline puke most likely two or three times per week, usually in the worst locations like on my bed where the feline occurs to be lying. Talk about nasty!

There’s not a whole great deal you can do about hairballs, however one tip I have is to invest in a FURminator for cats. I understand they are rather expensive for a clean ($30 or so), however they are worth it. clean your feline everyday for a week or so when you very first get the brush. then clean your feline when a week or so as well as you will cut back considerably on the shedding as well as yes, the hairballs.

Change in diet

My cats likewise tend to throw up if they eat something new or if I modification their food. dog owners are always told to slowly switch to a new food by mixing the new food with the old. feline owners don’t seem to share that type of advice as often. however cats can get upset tummies from a new food, too, so modification new foods gradually.

Eating grass or plants

My cats will eat as well as ruin quite much any type of plant. Du gissade det; we no longer have any type of indoor plants. If you want to have indoor plants as well as cats, I suggest getting a hanging basket as well as hanging your plants from a ceiling hook. If we let our feline Beamer outside (supervised – chill out!), he will promptly chow down on grass. This results in a nice stack of feline puke a few hours later. So, if you let your feline outside as well as he keeps throwing up, it may be since of what he’s been eating outside.

5. exactly how do I stop my feline from opening cupboards?

When I embraced my very first feline (Scout), I had no concept cats might open cupboards. I had no concept that I would come house to an apartment covered in powdered sugar since my feline obviously had a excellent time ripping open the bag, rolling in it as well as then dancing around on every surface. I likewise did not understand that my feline would assist himself to his food by dumping the entire bag onto the floor.

Cats get into shit. There is a solution, though: Child locks.

You can buy kid locks at Target (in the infant section) as well as most likely at Wal-Mart or most hardware stores. They are available in many different varieties for different kinds of cabinets.

Our cats attempt to open our pantry every single day. We depend upon those kid locks.

We likewise have to keep all garbage containers in child-locked cupboards or behind closed doors like in the bathroom.

What are some other typical feline behavioral problems, as well as exactly how do you repair them?

This lovely black feline is up for adoption with CATS Cradle shelter in Fargo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post